SK Concept
facebook icon instagram icon youtube icon
tr flag en flag
Blog SK Concept yeni ürünler, güncel konularla ilgili bilgi almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Duvar Kağıdı Sınıflandırılması

Duvar kağıdı, bulunduğunuz alanın atmosferini değiştiren, zevkinize göre uygulanan, duvarlarınızı renklendiren en geleneksel ve en bilinen dekorasyon malzemesidir. Tarzınıza uygun duvar kağıdı seçiminde bilinçli adımlar atmak uzun yıllar onlarla birlikte yaşayacağınız için oldukça önemlidir. Doğru karar verebilmek, en yeni, en modern duvar kağıdı modelleri arasından doğru seçimi yapabilmek için duvar kağıtlarını tanımanız gerekir.

Duvar kağıtlarını daha iyi tanımanız ve uygulama sonunda kendi zevkiniz ile duvarlarınızda hayat bulan çalışmalar karşında mutlu ve huzurlu hissedebilmeniz için duvar kağıdı sınıflandırmalarından bahsedeceğiz. Unutmayın, duvar kağıtları bulunduğu alanın havasını değiştirirken, göz zevkinize hitap ederek size güzel duygular yaşatır.


Duvar Kağıdı Sınıflandırılması

Duvar kağıtları; kağıt, vinil ve tekstil olarak sınıflandırılır.

Kağıt Duvar Kağıtları

Kağıt duvar kağıdı, günümüzde en çok tercih edilen ve kullanılan, farklı tür kağıtlardan oluşan duvar kağıdı ürünüdür. Bu kadar çok tercih edilmesinin nedenleri arasında maliyetinin düşük ve kurulumunun kolay olması sayılabilir. Kağıt duvar kağıtları, kullanıcı dostudur, duvarın nefes almasına izin verir. Kağıt duvar kağıtlarının ömrüyle orantılı olarak, eskiyen veya zamanla aşınmış bölümleri düşük bir maliyetle kolayca yenileyebilir, yeni gibi görünmesi sağlanabilir.

Dezavantajları arasında; yapıştırma esnasında görünen düşük mukavemet ve nemin yoğun olduğu alanlarda kullanım zorluğunun görülmesi yer alır. Düz, kabartmalı, desenli, desensiz birçok kağıt duvar kağıdıyla karşılaşmanız mümkündür. Doğru alan ve koşullarda, kağıt duvar kağıtları kullanım ve renk çeşitliliği ile sizleri büyüleyecektir.

Vinil Duvar Kağıtları

Vinil duvar kağıdı, kağıt duvar kağıtlarından daha sonra ortaya çıkmıştır. Vinil duvar kağıtları iki katmandan oluşur. Alt katmanında yer alan kağıt veya kumaş bir polivinil katmanı ile kaplanır ve ortaya çıkması hedeflenen görüntüye göre yüzeye bir desen veya kabartma uygulanır. Vinil duvar kağıtlarını çoğu zaman koyu renkte, pürüzsüz veya kabartmalı görmeniz mümkündür. Islak veya kuru alanda rahatlıkla kullanılabilir, elyaf veya tekstil malzemeden imal edilebilir, dayanaklılığı oldukça yüksektir. Bu sebeplerden dolayı vinil duvar kağıtları da çokça tercih edilen duvar kağıtları arasında yer alır. Uygun bütçeli vinil duvar kağıtları size kullanım kolaylığı sağlar. Günümüzde daha çok silinebilir duvar kağıdı olarak duyduğumuz vinil duvar kağıtları, kolay temizlenebilir olması, alev almaz ve antibakteriyel özellikleriyle de ilgi çekiyor. Örneğin; mutfakta uygulanan vinil duvar kağıtları, olası bir yangın tehlikesinde alev almayacak, daha ciddi zararların oluşmasını önleyecektir. Aynı şekilde bir örnek de banyo için verebiliriz. İnsanlar banyo vb. alanlarda duvar kağıdı kullanmaktansa, alanı boyamayı tercih eder. Fakat suya dayanıklı ve temizlenebilir yapısını göz önünde bulundurulduğunda banyolar için vinil duvar kağıtları gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir üründür.

Diğer duvar kağıtlarına göre ağır bir yapıya sahip olan bu duvar kağıtlarının uygulanmasında profesyonellerden destek almak önerilir.

Tekstil Duvar Kağıtları

Tekstil duvar kağıdı, ofis, konut ve idari binalar gibi yapıların duvarlarının ve tavanlarının kaplanması amacıyla tasarlanmıştır. Tekstil duvar kağıdı, doğal veya karışık elyaf iplikler veya doğal kumaş ile lamine edilmiş, çeşitli genişliklerde üretilebilen bir kağıt ağıdır. Isı yalıtımı ve gürültü emici özellikleri bulunur, ışık direncine sahip, çevre dostu bir üründür. Keten lifleri içeren malzemeleri sayesinde bakteri yok edici özelliği bulunur. Tekstil duvar kağıtları pamuk, viskon ve keten iplikler ile doğal ve yapay lifler içeren ipliklerden üretilir. Desende ayarlama gerektirmemesi geleneksel kağıtlara göre önemli bir avantajdır. Kendine özgü dokusu, şeritlerin birbirleriyle göze çarpmayan bir şekilde bağlanmasını ve kesintisiz bir kumaş yüzeyi taklit etmesini sağlar.

<< Blog sayfasına geri dön